RHH Nyheter‎ > ‎

Gratulerer til J2001 med seier i Rælingen cup

lagt inn 2. jan. 2017, 12:12 av Anja P   [ oppdatert 2. jan. 2017, 12:15 ]

Vi gratulerer RHH J2001 med en veldig bra prestasjon i Rælingen cup i romjul 2016. Nedenfor følger et flott referat fra 
lagleder Jon:

For femtende året på rad arrangerte Rælingen HK håndballcup i romjulen.  RHH var påmeldt med et lag i 15 års klassen og tidlig torsdag morgen bar det av sted til Skedsmohallen hvor det innledende gruppespillet ble arrangert. Det var påmeldt tolv lag i femtenårsklassen og blant disse sterke lag navn som Kolbotn, Stabæk og Vestli, samt et spennende lag fra Torrevieja i Spania som Rælingen hadde invitert til Norge i julen.

Første gruppespillkamp Råde HK ble en spennende og  jevn affære som endte uavgjort 18-18. Men etter denne kampen så RHH jentene seg aldri tilbake, i de to resterende gruppespill kampene ble det seiere 21-15 mot Bjørkelangen  og 20-13 mot hjemmelaget Rælingen.

Etter gruppespillet gikk turen til Marikollhallen hvor finalerundene skulle spilles. Første kamp i finalespillet var åttendedels finale hvor RHH skulle møte Fjellhamar, det endte med klar 23-8 seier og kvartfinalebilletter til RHH. I kvartfinalen ventet Hokksund, en gammel kjenning og erkerival fra seriespill opp i gjennom årene. Det er bare noen uker siden sist lagene møttes i serien og da ble det et knepent 22-23 tap i Slemmestad hallen, nå var det tid for revansje. Det ble som ventet en tøff og tett kamp mot Hokksund. RHH tok kommandoen fra start og ledet tidlig 2-0, det ble en ledelse jentene aldri ga slipp på og jentene kunne til slutt juble over en 13-10 seier og en deilig revansje for tapet i serien.

I semifinalen var det de spanske jentene fra Torrevieja som ventet, de hadde tatt seg videre fra kvartfinalen med en sterk 9-6 seier over Kolbotn. I semifinalen tok igjen  RHH jentene kommandoen tidlig i kampen og ledet en stund 5-1. I andre omgang kjempet de spanske jentene seg imidlertid  tilbake i kampen og var bare to mål bak på stillingen 7-5 midt i andre omgang, men våre jenter klarte igjen å holde hodene kalde og rodde i land finalebillettene med en 10-8 seier.

Så endelig etter en lang dag var det klart for finale mot Vestli. De kom fra en semifinale hvor de hadde slått Råde HK med hele 16-10, det samme Råde laget som vi bare hadde klart uavgjort 18-18 mot i dagens første kamp., det lå altså an til en tøff finale for våre jenter og i tillegg fikk RHH jentene bare 15 minutters pause fra semifinalen før finalen skulle spilles, mens Vestli jentene hadde fått nesten en times hvile.
Vestli startet også finalen best og ledet tidlig 2-0, men RHH jentene kom til hektene og etter 10 minutter var de likt på stillingen 6-6. Lagene fulgte hverandre og til pause sto det 8.8, ulidelig spennende for alle de fremmøtte supporter foreldre fra begge lag på tribunen.  I starten av andre omgang fikk RHH et lite initiativ og ledet plutselig 12-9 etter seks minutter i andre omgang, men Vestli kjempet seg tilbake og lå bare ett mål bak på stillingen 14-13 noen få minutter før slutt. Det ble noen ulidelig spennende sluttminutter, men til slutt kunne jentene strekke hendene i været og juble over en fortjent 17-14 seier.

En utrolig dag ble kronet med en uventet, men en meget fortjent finaleseier til RHH. Det ble en fin romjulsgave fra disse flotte jentene til  trener Christopher Aunet som har lagt ned så mye tid og energi på å trene jentene opp igjennom årene.

Bildet er hentet fra Rælingen HK sine Facebook sider.
Comments