RHH Nyheter‎ > ‎

Topptrener til RHH

lagt inn 1. jun. 2016, 11:24 av Anja P
I Røyken og Hurum Håndball (RHH) ble det stor jubel lørdag ettermiddag da det ble offentliggjort at klubben har lykkes med å hente inn en topptrener fra Island. Samuel Ivar Arnason har tidligere spilt håndball i eliteserien i Norge og hele 15 sesonger som elitespiller på Island. Avtalen ble signerti forbindelse med Beach arrangementet som ble avholdt i Slemmestad Idrettspark helgen 28. og 29. mai.

Samuel flankert av sportslig leder Hallgeir Bakken og styreleder Marianne Røgeberg

Samuel har Islands høyeste trenerutdannelse i håndball (3C) og har i tillegg trenerutdannelse i fotball
på nivå 2. Etter at han ble pappa til to tvillingjenter for to år siden tok han en pause som håndballtrener og har i stedet trent to guttelag i fotball. RHH inviterte Samuel ned til Norge i en uke der han fikk møte alle spillerne. I møtet delte han sine tanker om treningsopplegg og gjennomførte en prøvetrening med jentene som var storfornøyde med gjennomføringen og hva de fikk høre. Det knyttet seg derfor stor spenning til hva Samuel ville velge, da han også hadde fått tilbud fra andre klubber på Østlandet. Lørdag ettermiddag kunne RHH signere avtalen og kunngjøre at Samuel hadde valgt RHH til stor jubel fra alle spillerne som var til stede. Christopher Aunet, som har vært hovedtrener for J14 i Graabein IF, blir med over i RHH og fortsetter å trene jentene når de blir J15 fra høsten. Christopher har vært trener i RHH tidligere og oppnådde den gang gode resultater, blant annet å kvalifisere RHH inn i Bring-serien to sesonger på rad.

I juli/august tar Samuel med seg sin samboer og tre barn, og flytter til Hurumhalvøya for å bli hovedtrener i Røyken og Hurum Håndball (RHH). Han er i første rekke tiltenkt trenerjobben for jenter 18 og damer senior (3. og 4. div), men han vil også kunne bli en viktig ressurs for øvrige lag i RHH og moderklubbene Slemmestad IF, Sætre Graabein og ROS. Utenom håndballen så er Samuel utdannet lærer og har jobbet mange år i skoler både på Island og i Norge. Styret i RHH har jobbet iherdig, og i samarbeid med Røyken Kommune har vi kunnet tilby Samuel jobb og barnehageplass i en Kanvas Barnehage. Når nytt skoleår tar til i august starter han som kontaktlærer ved Torvbråten barneskole i Slemmestad. Nå haster det med å finne en passende leilighet. Om noen har en leilighet for utleie er det bare å ta kontakt med RHH sier sportslig leder Hallgeir Bakken.

Rune Borgen,
på vegne av styret i RHH
Comments